Veelgestelde vragen

Wij hebben de meestgestelde vragen en antwoorden over bootverhuur voor je op een rijtje gezet. Zit je antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar!

 • Hoe hoog is de borg?

  De borg bedraagt € 500,00. Deze is tevens het eigen risico bedrag per gebeurtenis.
  Als u ook het IJsselmeer, Markermeer, IJmeer wilt bevaren wordt de borg en het eigen-risico bedrag verhoogd naar € 1000,00 (lees ook hier)

 • Kunnen wij de boten ook bekijken?

  Ja, dat is wel mogelijk. Wij adviseren u wel om van te voren (telefonisch) een afspraak te maken. Dit om te voorkomen dat u niet voor niets komt omdat het door u gewenste motorjacht niet in de haven is.

 • Mag ik op het IJsselmeer varen?

  Ja, dit mag. Echter t/m windkracht 4 Bft. (max windsnelheid 28 km/u) en wanneer de weersvooruitzichten goed zijn. Hiernaast moet u over enige ervaring in het navigeren beschikken. Ook moet er voor elke opvarende een reddingsvest zijn. Zie ook varen op het IJsselmeer

 • Wat zijn de bijkomende kosten?

  Het verbruik van diesel, liggeld en bruggeld zijn bijkomende kosten.

 • Hoeveel diesel verbruik ik in 1 week?

  Onze ervaring is dat de motoren bij normale vaart gemiddeld 5 ltr per uur verbruiken. Gemiddeld wordt er per week 35 uur gevaren.

 • Zijn er aan boord ook dekens of dekbedden?

  Nee, aan boord zijn geen dekens of dekbedden. Deze dient u zelf mee te nemen, evenals een kussensloop. Eventueel kunnen wij voor u dekbed(den) en kussenslopen voor u verzorgen, kosten hiervan zijn € 17,00 per set. Wel zijn er aan boord (hoofd)kussens en zorgen wij elke week voor schone matrasovertrekken.

 • Wat kost de eindreiniging?

  Wanneer u ons opdracht geeft voor de eindreiniging kost dit voor boten tot 11,00 mtr. € 40,00, voor boten vanaf 11,00 mtr. € 50,00

 • Hoe oud moet je zijn om een boot te kunnen huren?

  Om een boot te kunnen huren is een minimale leeftijd, op het moment van reserveren, van 18 jaar noodzakelijk. Wanneer de gemiddelde leeftijd van de opvarenden onder de 25 jaar is hanteren wij aanvullende voorwaarden. Neem contact met ons op.

 • Ik ben nog geen 18, mogen mijn ouders voor mij een boot huren?

  Dit mag niet. De huurder moet (de gehele) huurperiode aan boord zijn.

Bootverhuur in Lemmer

Varen in Friesland, Overijssel en op het IJsselmeer

Stoeten Motorjachtverhuur Lemmer is ruim 30 jaar een vertrouwd adres voor het huren van een motorboot om te varen in Friesland, Overijssel en op het IJsselmeer. Door de jarenlange ervaring in de verhuur en het luisteren naar de wensen van de huurders zijn onze motorjachten zijn onze motorjachten zeer geschikt om een onvergetelijke vaarvakantie op de Friese Meren. Een vaarbewijs heeft u voor onze motorboten niet nodig.

Meer over uw vaarvakantie