Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Toerist Info

TOERIST INFO

FRIESLAND: HET WATERSPORTPARADIJS VAN NEDERLAND!

Friesland is het watersportgebied van Nederland. Met de provincies Groningen en Overijssel vindt u hier één van het grootste aaneengesloten watersportgebied van Europa. Met ruim 650 km² aan water is Friesland van deze drie provincies de belangrijkste bijdrager. In Friesland zijn 967 km aan waterwegen te vinden. Kleine (rustig) kabbelende riviertjes, door de mens aangelegde kanalen en meren wisselen elkaar af. Het ideale gebied om een ontspannen vakantie te genieten.

 

Vaargebied Friesland

Een vakantie met een motorboot in dit gebied wilt u zeker beleven in Friesland. De oude stadskernen en rustieke dorpjes kunt u afwisselen met de ruime meren. Door de kanalen en meren varend komt u kruisende zeilboten, een visser die langs de kant zit in de hoop een vis aan de haak te slaan, kinderen die al zwemmend langs de oever zich “uitleven” en natuurlijk motorboten die rustig de Friese wateren verkennen tegen.

 

De Friese Meren

Het Friese meren gebied is uniek in haar soort. Via een netwerk van kanalen, riviertjes en meren vaart u naar de vele dorpjes en oude steden. Vroeger werden de wateren in Friesland veel gebruikt voor het transport van vee en goederen, hierdoor zijn sommige plaatsen misschien nog wel beter te bereiken door het water dan over het land.

De laatste jaren is het project “De Friese Meren” uitgevoerd. In dit project zijn tientallen vaarroutes verbeterd door bruggen te verhogen en kades te vernieuwen. Kanalen en vaargeulen zijn uitgediept, nieuwe ligplaatsen gecreëerd. Dit alles om nog meer te kunnen genieten van het mooie Friesland.