Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Lemmer

De poort van Friesland

Lemmer wordt de poort van Friesland genoemd. Dit is niet alleen omdat het goed bereikbaar is over de weg maar ook omdat het de deur is tussen Friesland en het IJsselmeer. Het IJsselmeer is een groot meer die voor de zeilvaart en de grotere motorjachten geschikt is, maar het achterland, Friesland, is vele malen interessanter om te zien. Friesland heeft van alles; kleine oude historische dorpjes, mooie winkelcentra, zeer veel nog echte natuur, oude monumenten.

Lemmer was vroeger een vissersdorp, na het gereed worden van de afsluitdijk zijn langzaam de vissersschepen verdwenen. Tegenwoordig is het dorp een zeer aantrekkelijk watersportdorp. Uniek is dat het kanaal dwars door het centrum loopt.

Naast de vele boten die van en naar het IJsselmeer varen er aanmeren en de vele leuke (souvenier)winkeltjes zijn de vele terrasjes langs het water die een gezellige sfeer geven aan dit dorp.